eTWİNNİNG PROJEMİZ: ''LET’S PLAY MUSIC TOGETHER''

05.03.2024 72

Okulumuzun eTwinning kapsamında proje ortağı olarak katıldığı, kuruculuğunu İspanya ‘dan Alexis Cabrillana MARTİN ‘in ( Institut Castellet-Departament de Musica ) üstlendiği " Let’s Play Music Together isimli projemiz, Türkiye'den 3, İspanya’dan 4, Fransa’dan 1, İtalya ‘dan 1 olmak üzere toplamda 9 okulun ortaklığıyla, ingilizce öğretmenimiz ve 9 gönüllü öğrencimizle birlikte yürütülmektedir. Proje hedeflerimiz Web 2.0 araçlarının kullanımı başta olmak üzere, güncel teknolojiyi yakalama, diğer okullardaki akranları ile paylaşımda bulunma ve çalışmalarını dijital ortamda sunma böylece eğlenerek öğrenme ve öğrencilerimizin sosyal ortamda bilgisini paylaşabilmeleridir. Ayrıca, hobi olarak müzik aleti çalan  öğrencilerin başka kültürel gruplardan akranlarıyla iletişim halinde olmaları ve ortak ürünler ortaya koyabilmeleri amaçlanmaktadır. Böylece, farklı müzik aletleri ve farklı ülkelerde verilen müzik eğitimi ve/veya bulundukları bölgelerde yapılan müzik festivalleri, müzik faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olacaklar ve oy birliği ile seçilecek olan müzik parçası okullara eşit bir şekilde paylaştırılıp, proje öğrencileri tarafından performans olarak sergilenip, bir bütün oluşturacak şekilde revize edilip ortak ürün olarak sunulacaktır. Etkinliklerle öğrenciler arkadaşları ile bilgi alış verişinde bulunacaklar, yardımlaşacaklar, ortak bir şarkıyı farklı ülkelerden arkadaşlarıyla birlikte yeniden çalarak(cover) proje çalışmasını zevkli ve keyifli hale getireceklerdir. Proje ekibimize bu keyifli proje çalışmasında başarılar diliyoruz.