Kitap Okuma Yarışması

4. Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek
5. Okuduğunu anlayabilmek, anladığını yorumlayabilmek
6. Boş vaktin anlamlı ve verimli kullanılması
7. Bilgili olma, doğruyu yanlışı ayırt etme, öz güven sahibi olma, empati kurabilme vb. konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak.
8. Gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, gençler arasında düşen kitap okuma oranını artırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek.
9. Kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmek.

10.Öğrencilerin hayata farklı bakış açılarından bakabilmelerini sağlamak

KİTAP İSİMLERİ

KİTABIN ADI

YAZARIN ADI

TOPRAK ANA

CENGİZ AYTMATOV

İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN

SABAHATTİN ALİ

BİR BİLİM ADAMININ ZAMANI

OĞUZ ATAY

FARELER VE İNSANLAR

JOHN STEINBACK

BAB-I ESRAR

AHMET ÜMİT

HEDEF:

2019 Ocak-Nisan ayları arasında okulumuzun 9., 10., 11. ve 12. Sınıf öğrencileri arasında bir değerlendirme sınavı yapılarak dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi

hedeflenmektedir.

YARIŞMANIN DAYANAĞI:

Millî  Eğitim  Bakanlığı  İlköğretim  ve  Ortaöğretim  Kurumları  Sosyal  Etkinlikler

Yönetmeliği'nin Toplum Hizmeti başlıklı 12. maddesinin (e) bendinde yer alan "Toplumda Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirme ve kitap okuma alışkanlığını

kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmak." Hükmü gereği.

DEĞERLENDİRME TARİHİ VE DEĞERLENDİRME  KAPSAMI:

Değerlendirme sınavı 3 Nisan Çarşamba günü yapılacaktır. Sınav 5 kitap ile ilgili 5 er sorudan oluşacaktır. Sorular çoktan seçmeli biçimde olacaktır. Her soru 4 puan değerinde olup 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

ÖDÜL:

Birinci olan öğrenciye tablet,

İkinci ve üçüncü olan öğrencilere kitap seti.