OKULUMUZDA GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

OKULUMUZDA GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

 BOZÜYÜK  İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK (TDP) BÜRO AMİRLİĞİ TARAFINDAN OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE  YÖNELİK 'GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI' KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.

     

04.03.2015 1504

       Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği tarafından okulumuz  öğrencilerine  yönelik 'Güvenli internet kullanımı' konulu seminer düzenlendi.
        Mustafa Şeker Anadolu Lisesi konferans salonunda 9 ve 10.'uncu sınıf öğrencilerine verilen seminerde, TDP Büro Amiri Adem Özay Cengiz, güvenli internet kullanımı konusunda bilgiler verdi. İnternet tuzakları ve bu tuzaklardan korunma yollarını anlattıldı. İşlenen suçlar ve suçların cinslerine bakıldığında, internet üzerinden işlenen suçlar günümüzde artış gösterirdiği ve Kötü niyetli kişiler, sosyal paylaşım sitelerinden kişilerin bilgilerine ulaşabildiğini  öğrencilere aktarıldı. Sosyal paylaşım sitelerinin güvenli kullanımı ile birçok mağduriyetin önüne geçebildiğini ve  gerçek hayatta fotoğraf, kimlik bilgisi, adres, telefon numarası ve doğum tarihi gibi kişiye has bilgilerin sosyal paylaşım ortamlarında hiç kimseye verilmemesi gerektiği öğrencilere açıklandı.Seminerin sonunda TDP ekipleri tarafından polislik mesleğine giriş ile ilgili öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandırıldı.